maanantaina, toukokuuta 01, 2006

Mammutti

Löysin tässä toisen ostoskeskuksen, joka ennen West Endiä oli Budapestin suurin. Paikka on nimeltään Mammutti I ja Mammutti II. Vasemmalla puolen näkyy Mammutti I:n julkisivu ja loppu onkin Mammutti II:ta.
Molemmissa rakennuksissa on 6 kerrosta, mutta ne ovat yllättävän pieniä vaikka rakennukset näyttävätkin isoilta.
Kauppavarustus on aivan samanlaista kuin West Endissä eli merkkiliikkeitä.

Suomalaisia on tullut muuten vapunviettoon. Käydessäni kaupassa törmäsin koko ajan suomea puhuviin. Kassallakin ollessani takanani oli pari naista, jotka olivat ostaneet Fantaa sillä se oli tuttu ja turvallinen merkki (Ainakin heidän puheistaan päätellen). Tosin siinä kaupassa ei pikkupulloina myydä kuin Coca-cola- tai Pepsi -yhtiöiden juomia.
Yhdessä asiassa olen niiden naisten kanssa samaa mieltä; kassapöydät ovat ärsyttävän pienet. Ne ovat nimittäin kaikkialla aivan samanlaiset kuin Lidlessä tai Cassassa. Eli kaikki ostokset pitää heti kerätä joko kasseihin tai takaisin koriin/kärryyn, sillä siinä ei ole tilaa järjestellä kasseja maksamisen jälkeen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miltä tuntuu kuulla muiden suomalaisten kommentteja? Tuntuvatko ne ärsyttäviltä tai hölmöiltä? Sain jotenkin sen kuvan siitä miten mainitsit heidän ostaneen Fantaa, että pyörittelit siinä salaa silmiäsi. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ei niiden kommentit ärsyttäviä olleet... ehkä pikemminkin huvittavia. Kuten tosiaankin sen Fantan osto kaupassa, jossa myydän pelkästään samoja limsamerkkejä kuin Suomessa.
Ehkä kaikkein jännintä tuossa on ollut se että "kumpa tietäisitte miten lähellä on henkilö, joka ymmärtää teidän puheitanne sen edellä kulkevan naisen takamuksesta".