keskiviikkona, kesäkuuta 28, 2006

Oleskelulupa

Sunnuntaina tulee 3 kuukautta täyteen täällä olooni. Viime viikolla alkoi pelko kasvaa sen suhteen että resetoiko 2 yön oleskelu Suomessa oleskelulaskurin vai ei.
Otin yhteyttä firman henkilöstöpuoleen, he sanoivat että ei hätää Suomessa käynti resetoi laskurin, enkä tarvitse mitään oleskelulupaa, sillä varsinainen työpisteeni sijaitsee Suomessa !?!.
Otin varmuuden vuoksi yhteyttä lähetystöön, siellä eivät ollet varmoja resetoituiko käynti ja onko minun käyntiäni Suomessa edes rekisteröity missään.
Kävin tänään sitten pikavauhdilla maahantuloviranomaisten luona ja he sanoivat että hällä väliä vaikka kävin Suomessa, 3 kuukautta tulee täyteen joka tapauksessa.
Nyt minun pitää sitten täyttää läjä papereita, hankkia jostain työsopimus ja vuokrakuitti hotellista sekä 1500 forintin edestä jotain merkkejä. Tämä kaikki pitää saada hoidettua perjantai-aamuun mennessä tai te näette minut ensi viikolla Suomessa... tai jotain.

Hommaa vielä vaikeutti muuten +38 asteen lämpötila, jolloin aivoni näköjään pehmenevät tunnin ulkonaolon jälkeen melkoisen paljon, eikä ajatus kulje niin millään.

Ei kommentteja: